szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai feldolgozóipar teljesítménye gyorsabban nőtt áprilisban, mint márciusban.

A teljesítménymutató 54,8 pontra nőtt a márciusi 53,4 pontról - közölték az amerikai beszerzési menedzser intézetben (ISM) kedden. Az elemzők lassulásra számítottak: előzetesen átlagosan 52,9 pontot valószínűsítettek áprilisról.

Az adattól gyorsabban drágultak a részvények a New York-i értéktőzsdén, a dollár pedig visszanyerte napi veszteségét az euróval szemben.

Az új megrendelések részmutatója 58,2 pontra ugrott a márciusi 54,5 pontról, a termelésé 61,0 pontra az előző havi 58,3 pontról, a foglalkoztatásé 57,3 pontra 56,1 pontról, a raktárkészleteké 48,5 ponton csökkenést jelzett a márciusi 50,0 pont után, a termelői áraké mozdulatlan maradt 61,0 ponton.

A fő és a részmutatók 50 pont fölött növekedést, 50 ponton stagnálást, 50 pont alatt romlást, csökkenést jeleznek, mindig az előző hónaphoz képest.

A váratlanul és lendületesen javuló feldolgozóipari teljesítmény annál is kellemesebb meglepetés, mivelhogy a múlt hét végén a hivatalos statisztika az amerikai hazai össztermék (GDP) mindössze 2,2 százalékos növekedését mutatta éves szintre számolva az első negyedévről, pedig az elemzők átlagosan 2,6 százalékot vártak a tavalyi utolsó negyedévi 3,0 százalék után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol

Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból

Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból

Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban

Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban