szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Írásbeli kérdéssel fordult az LMP Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez és Varga Mihály IMF-főtárgyalóhoz, arra kérve őket, hogy nyilatkozzanak, mi a kormány álláspontja a magyarországi devizatartalékok optimális szintjéről és szándékában áll-e a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kezelésében lévő devizatartalékokat felhasználni.

"A devizatartalékoknak fontos szerepük van egy ország pénzügyi stabilitása szempontjából, ugyanakkor tudjuk, hogy éppen ezek ellenőrzése feletti huzakodás is okozza az IMF-hiteltárgyalások csúszását. Ez havi 8-10 milliárd forint pluszkiadást jelent, amit a magyar állampolgárok fizetnek meg" - írta közleményében Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője.

Szerinte úgy tűnik, a kabinet még mindig nem hajlandó elvetni "a kormányfő által decemberben felvetett gondolatot, hogy elköltse a 35,5 milliárd eurós devizatartalék egy részét".

Az LMP a miniszterek mellett az MNB, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökéhez is kérdéssel fordul, arra kérve őket, hogy tisztázzák a magyarországi devizatartalékok megfelelő szintjét, valamint az azok feletti rendelkezés és kezelésük nemzetközileg elfogadott szabályait.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Megérkezett az enyhülés, akár 10 fok is lehet

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás