szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Májusban 388 millió euróval nőttek az ország devizatartalékai, miután idén először áprilisban emelkedtek, 471 millió euróval - mutatják a Magyar Nemzet Bank (MNB) honlapján csütörtökön közzétett előzetes adatok.

A devizatartalékok május végi 35,555 milliárd eurós szintje még 2,220 milliárddal alacsonyabb, mint a múlt év végén volt és 2,082 milliárd euróval elmarad az egy évvel korábbitól. A devizatartalékok tavaly szeptemberben tetőztek 38,764 milliárd eurón, azóta 3,209 milliárddal apadtak.

Az első negyedévben 614 millió euró törlesztési kötelezettsége volt a költségvetésnek a 2008-ban felvett IMF-hitel után, és a második és a harmadik negyedévben is egyformán 906 millió euró IMF-hitel törlesztése lesz esedékes. Ugyanakkor devizakötvény majd csak a harmadik negyedévben jár le először ebben az évben.

Dollárban számolva a nemzetközi tartalékok május végén 44,120 milliárd dolláron álltak. Egy hónappal korábban 46,455 milliárdot tettek ki, míg a múlt év végén 48,832 milliárdra rúgtak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények