szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint tízezer letöltőből több száz javaslat, komment és észrevétel érkezett vissza az új “baby boom”, a középosztály gyermekvállalási forradalma című stratégiai vitaanyaggal kapcsolatban. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egyelőre a válaszokat dolgozza föl.

Június 30-ával lejárt a középosztály gyermekvállalási forradalma című stratégiai vitaanyaggal kapcsolatban meghirdetett konzultáció. A hvg.hu megkeresésére az NGM azt a tájékoztatzást adta, hogy a vitaanyagot több, mint tízeren töltötték le, és több száz hozzászólás, javaslat érkezett. A javaslatokat beküldők között  magánszemélyek, társadalmi szervezetek, illetve vállalatok is találhatók, "a hozzászólások jelentős része a munka és a családi élet összehangolásának szükségességét emelte ki" -  áll a minsztréiumi válaszlevélben, hozzátéve: a hozzászólások feldolgozása jelenleg is folyamatban van.

©
Az NGM szerint azt figyelembe véve, hogy tavaly június és az idén április között "szinte majdnem minden hónapban magasabb a születésszám, mint az azt megelőző év azonos időszakában, elmondható, hogy a gyermekvállalást ösztönző kormányzati lépéseknek (,,,) sikerült megállítani azt a születésszám csökkenést, amelyet korábbi kormányok a családok számára rendkívül hátrányos intézkedései előidéztek" - írta az NGM.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!