szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Global Finance magazin legújabb éves értékelésében Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének ezúttal is egy közepest, C osztályzatot adott – közölte a Portfolio.hu. A Business Insider tovább részletezte a rangsort és összeállította a világ tíz legjobb és legrosszabb jegybankelnökének listáját.

A Global Finance magazin A-tól F-ig tartó skálája alapján a Business Insider összeállította a világ tíz legjobb és legrosszabbnak nevezett jegybankelnökéről szóló listát és mindkettő kapcsán három fontosabb makroadatot is a rangsor mellé illesztett – írja a Portfolio.hu.

A legjobbnak tartott hat jegybankelnök listáját az ausztrál intézmény elnöke, Mark Carney vezeti, majd a hetediktől a tizedik helyig a mexikói, a chilei, az orosz és a nigériai jegybankelnök látható.

A legrosszabbnak tartott tíz jegybankelnök rangsorában olyanok kaptak helyet, akik a Global Finance besorolása szerint C, illetve D minősítést kaptak. Az ötödik legrosszabb helyezést Simor András, az MNB elnöke kapta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Leprás csimpánzokat találtak, nyugtalanítja a kutatókat a betegség

Leprás csimpánzokat találtak, nyugtalanítja a kutatókat a betegség