szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány idén nem köt megállapodást az IMF-fel, és az is kérdéses, hogy egyáltalán eredményes lesz-e a hiteltárgyalás – véli az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Idén nem számíthatunk arra, hogy megszületik a megállapodás az IMF és a magyar kormány között – mondta az Indexnek az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. Jelasity Radován szerint kicsi az esély arra is, hogy egyáltalán eredményes lesz a hiteltárgyalás.

A bankvezető úgy vélekedett, az IMF akkor tud segíteni, ha az, aki segítséget kér, megmondja, hogy mit kér, és mit ad cserébe. A bankoknak érdekükben áll a mielőbbi megállapodás – mondta.

Az IMF egyébként az összes nagyobb bankot megkereste. A tárgyalódelegációt elsősorban a nem fizető ügyfélállomány, a hitelezés helyzete, a pénzintézetek tervei és az érdekelte, mit gondolnak a magyar gazdaságról.

Az Erste Bank elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, az anyabankok nem panaszkodtak az IMF-nél a kormány gazdaságpolitikája miatt. Mint fogalmazott, „a piacok beszélnek arról a legjobban, hogy mi történik az országban. A piac az országkockázati feláron, a forintárfolyamon és a kamaton keresztül küldi az üzenetet arról, hogy mit gondol a magyar gazdaságról. Ezt az IMF is pontosan látja”.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!