szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MTI uniós forrásból úgy értesült, hogy a Magyarországgal folytatott hiteltárgyalások ügye is napirenden szerepel az EU-tagállamok képviselőiből álló Gazdasági és Pénzügyi Bizottság (EFC) pénteki tanácskozásán.

Az EFC olyan testület, amely szakmai szinten készíti elő a tagországok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácskozásait, az úgynevezett Ecofin-üléseket. 

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában közölte: az IMF/EU-tárgyalódelegáció uniós része letett egy jelentést a közösség pénzügyi és gazdasági bizottságának a magyar tárgyalásokról.

Ennek a dokumentumnak - amelyben "sokkal több konkrétum szerepel, mint bármely korábbi papírban" - van egy nagyon fontos pozitív megállapítása: elismeri, hogy Magyarországnak elővigyázatossági megállapodásra van szüksége, nem pedig pénzre - fejtette ki a miniszterelnök.

Az MTI uniós forrása megerősítette, hogy "létezik egy Magyarországgal kapcsolatos dokumentum, amelyet köröztetnek" az EFC-ülés résztvevői között. Annak tartalma azonban nem nyilvános - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban, már külső telephelyre viszik az elhunytakat

Megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban, már külső telephelyre viszik az elhunytakat