szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormányzat Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter "bénázásához" szabja a törvényeket - kommentálta az LMP-s Vágó Gábor hétfőn azt, hogy egy zárószavazás előtti módosító javaslat szerint a költségvetés főszámait ezentúl a büdzsé tervezési időszakát követően is módosítani lehetne.

Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, már a kormányzat is belátta, hogy a nyáron benyújtott költségvetés "államháztartási szempontból öntököndöfés volt".

Már a beterjesztéskor is látszott, hogy tarthatatlanok a költségvetési számok, ezzel pedig a kormányzat önmagát hozta nehéz helyzetbe - értékelte Vágó Gábor, aki szerint ez a lépés kiszámíthatatlanságot okozott, ami miatt milliárdokat kell kifizetni adósságszolgálatra.

Az LMP szerint alapjaitól kellene újratárgyalni a költségvetést. Vágó Gábor azt mondta, a "normál" ügymenet alapján a kormánynak még mindig lenne egy hete ara, hogy új büdzsét nyújtson be.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!