Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Várhatóan zamatosak és aromásak lesznek az idei pálinkák Békés megyében. Bár az aszály miatt kevesebb a gyümölcs, a termés cukortartalma a sok napsütés miatt magas, ami jótékony hatással lehet az idei párlatokra.
Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. vezérigazgatója a Békés megyei online lapnak, a Beol.hu-nak elmondta, hogy a kereskedelmi főzetés után a közelmúltban a nagyobb mértékű bérfőzetés is elindult. Barackból nagyon kevés termett idén a megyében, így az abból készülő pálinkák főzetése is kevésbé jellemző, a veres- vagy vörösszilva, illetve a nyári almák cefréjét azonban már sokan bevitték a főzdékbe.
"A forró és csapadékszegény időjárás a gyümölcstermésben is éreztette hatását" - mondta a lapnak Békési Zoltán, majd hozzátette, a gazdák az átlagosnál kevesebb, ellenben sokkal magasabb cukortartalmú pálinka-alapanyagnak valót gyűjtöttek be, emiatt jó minőségű és kellemes aromájú pálinkákra lehet idén számítani. Igaz, jó néhányan nem hagyták teljesen megérni a gyümölcsöket, ez pedig a beltartalmon is éreztetheti a hatását.
Békési Zoltán szerint, mivel idén kevesebb a gyümölcs, a kereskedelmi árak is magasabbak lehetnek.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.