szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Októberben 396 millió euróval 34,973 milliárd euróra nőttek a jegybank devizatartalékai az előzetes adatok szerint - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán a honlapján.

Az előző hónapban, szeptemberben a tartalékok  661 millió euróval csökkentek. A tartalékok az idén március óta először augusztusban csökkentek, akkor a szeptemberivel megegyezően 661 millió euróval. 

A devizatartalékok október végi szintje 2,801 milliárd euróval alacsonyabb a múlt év véginél és 1,901 milliárddal az egy évvel korábbinál. 

Az IMF honlapján olvasható adatok szerint októberben nem volt törlesztési kötelezettsége Magyarországnak a 2008-ban felvett hitelből. Szeptemberben 500 millió eurót (421 millió SDR) kellett visszafizetni, legközelebb novemberben 668 millió euró (562 millió SDR), decemberben 510 millió euró (428 millió SDR) hitelrészlet visszafizetése válik esedékessé.

Devizakötvény-lejárat októberben nem volt, novemberben kell majd visszafizetni egymilliárd eurót egy hat- és egy hétéves, 500-500 millió eurós eurókötvényre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön Tom Jones és Jamie Cullum

Jön Tom Jones és Jamie Cullum

Kína bekapcsolta a mesterséges Napját, 150 millió Celsius-fokot termel

Kína bekapcsolta a mesterséges Napját, 150 millió Celsius-fokot termel

Teherautóba csapódott egy autó Jászárokszállásnál, a sofőr meghalt

Teherautóba csapódott egy autó Jászárokszállásnál, a sofőr meghalt