szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Augusztusban 250 millió forintot adományozott a Ferencvárosi Torna Clubnak a Szerencsejáték Zrt. - számolt be a cég honlapján fellelhető közérdekű adatokra hivatkozva az atlatszo.hu.

A Szerencsejáték Zrt. augusztusban 250 millió forintot adományozott a Ferencvárosi Torna Clubnak - számolt be az atlatszo.hu. Az FTC Üllői úti ingatlana pedig nemrégiben ismét állami tulajdonba került: a magyar állam 5 milliárd forintot fizetett érte, és most azt tervezik, hogy új stadiont építenek közel 10 milliárd forintért - összegzi az elmúlt időszak történéseit az oknyomozó portál.

A Szerencsejáték Zrt. a 2009. évi CXXII. "a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről" szóló törvény értelmében a honlapján a közérdekű adatok között teszi közzé a törvényben meghatározott szerződések listáját. A 2012. augusztusi szerződéseket tartalmazó táblázatban szerepel a Fradi adománya is.

A Ferencvárosi Torna Club nyilvánosan ismerhető támogatói a következők: Budapest Főváros IX. kerülete Ferencváros Önkormányzata; Budapest Főváros VIII. kerülete Józsefváros Önkormányzata; Budapest Főváros X. kerülete Kőbánya Önkormányzata; Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata. A labdarúgócsapat támogatói a Groupama Garancia Biztosító, a Provident, a Fővárosi Gázművek, SEAT, NIKE. A Szerencsejáték Zrt.-t nem említik. Az állami cég 2011-es beszámolója szerint tavaly összesen 338 millió forintot költöttek sport célú szponzorációra.

A további részleteket az atlatszo.hu-n olvashatja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nehezen felejthető cikkben tiszteleg Kubatov Gábor előtt a Nemzeti Sport

Nehezen felejthető cikkben tiszteleg Kubatov Gábor előtt a Nemzeti Sport

Paramount+ néven indul új streaming szolgáltató, ami idővel Magyarországon is elérhető lesz

Paramount+ néven indul új streaming szolgáltató, ami idővel Magyarországon is elérhető lesz

Hétfőtől komoly dilemma elé kerülnek a magánellátásba is járó betegek

Hétfőtől komoly dilemma elé kerülnek a magánellátásba is járó betegek