szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány múlt pénteken bejelentett 90 milliárdos csomagja rontja a növekedési kilátásokat, és a következő években újabb kiigazításokra lesz szükség - idézi a Citigroup elemzőinek véleményét a Világgazdaság. A társaság szakértői szerint nem lesz IMF-megállapodás, hacsak nem kényszeríti a kormányt fordulatra a piaci nyomás.

A kormány újabb lépéseket tett, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól és 90 milliárd forintnyi adóemelést jelentett be – idézték fel a VG szerint a Citigroup elemzői.

Az Európai Bizottság szerintük azonban fenntarthatja a túlzottdeficit-eljárást Magyarország ellen. A közgazdászok szerint 2014-ben a költségvetés strukturális egyenlege romlik és lefelé mutató kockázatokat látnak.

A Citigroup elemzői szerint az új intézkedések a kiigazítás szerkezete miatt rontják a növekedési kilátásokat, növelik az inflációt, és szembe mennek az EU és az IMF ajánlásaival.

Az intézkedések visszafogják a beruházásokat, és újabb költségvetési kiigazításokat generálnak a következő években – teszik hozzá a lap szerint az elemzők.

A költségvetési intézkedések megerősítik azt a véleményünket, hogy nem lesz IMF-megállapodás, hacsak súlyos piaci nyomás nem kényszeríti a kormányt egy 180 fokos fordulatra – emelik ki a közgazdászok.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Róth Elza: Demeter Szilárd és a radikális nihilizmus remekműve

Róth Elza: Demeter Szilárd és a radikális nihilizmus remekműve