szerző:
MTI

A 335 ezer belföldi vendég 770 ezer vendégéjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, ami a teljes vendégforgalom 44 százalékának felelt meg. A belföldi vendégek száma 4,9, az eltöltött éjszakáké pedig 9,4 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Októberben 6,6 százalékkal több  vendég 9,1 százalékkal több vendégéjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A 335 ezer belföldi vendég 770 ezer vendégéjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, ami a teljes vendégforgalom 44 százalékának felelt meg. A belföldi vendégek száma 4,9, az eltöltött éjszakáké pedig 9,4 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. Októberben 378 ezer külföldi vendég 984 ezer éjszakát töltött el a szálláshelyeken, a számuk 8,2, az eltöltött éjszakáké 9,0 százalékkal emelkedett.

Idén októberben 4 napos hosszúhétvége volt a nemzeti ünnep miatt, míg tavaly vasárnapra esett október 23-a.

A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíj bevétele 12,3 százalékkal nőtt tavaly októberrel összevetve, míg az első tíz hónapban 9,3 százalékos volt a növekedés.  

Első tíz hónapban a vendégek száma 3,2, az eltöltött vendégéjszakáké 4,5 százalékkal volt több, mint a múlt év azonos időszakában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!