szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már 70 millió forintnyi euró is elég lehet az Európai Unión kívüli külföldieknek, hogy letelepedési engedélyt szerezzenek nálunk. A korábbi elfogadott törvénymódosításhoz szánt miniszteri rendelettervezet felkerült a kormány honlapjára.

Kikerült a kormány honlapjára az a rendelettervezet, melyet az államkötvény-vásárlóknak letelepedési engedélyt kínáló törvényhez szánt a nemzetgazdaság miniszter. A "letelepedési államkötvényként" is ismert formával azon unión kívüli állampolgárok élhetnek, akik ötéves, speciális, 250 ezer euró (kb. 72 millió forint) értékű államkötvényt vásárolnak. Ha megvásárolták az államkötvényt, akkor gyorsított eljárásban kapják meg a letelepedési - vagyis nem tartózkodási - engedélyt.

Mint ismeretes, Rogán Antal tavaly nyújtotta be azt a törvénymódosítást, mely ezt a lehetőséget megteremtette. Az eredeti javaslatban még az szerepelt, hogy először csak tartózkodási, majd hat hónap után letelepedési engedélyt kapnának azok az illetők, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.

A Fidesz frakcióvezetője korábban utalt arra, hogy a módosítás szükségességét kínai üzletemberek vetették fel. A kormánypárti politikus, az Országgyűlés kínai-magyar baráti tagozatának elnöke felidézte, hogy az elmúlt két évben sok olyan találkozón vett részt, amelyen Magyarországra érkező üzleti delegációk arra panaszkodtak, bürokratikus megszerezni a magyar vízumot, nehézkes a többszöri beutazás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Itt a részletes számok: a szolgáltató szektor leállása küldte padlóra a magyar gazdaságot

Itt a részletes számok: a szolgáltató szektor leállása küldte padlóra a magyar gazdaságot