szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kiskereskedelmi forgalom volumene az euróövezetben 2,6 százalékkal, az EU-ban 1,3 százalékkal csökkent 2012 novemberében az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Havi összevetésben 0,1 százalékkal nőtt a forgalom az eurózónában.

Havi összevetésben nőtt, az egy évvel korábbihoz képest pedig csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene 2012 novemberében az euróvezetben és az EU-ban - közölte kedden az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Tavaly novemberben 0,1 százalékkal nőtt az euróövezet 17 tagállamában a kiskereskedelmi forgalom volumene októberhez képest. A 27 tagú EU-ban a növekedés 0,2 százalékos volt novemberben az előző havihoz képest.

A kiskereskedelmi forgalom volumene az euróövezetben 2,6 százalékkal, az EU-ban 1,3 százalékkal csökkent 2012 novemberében az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Havi összevetésben a legnagyobb növekedést Finnországban regisztrálták novemberben, 2,2 százalékosat, valamint Romániában (1,9 százalék) és Lettországban (1,4 százalék). A legnagyobb mértékű, 1,5 százalékos havi csökkenés Luxembourgban következett be, valamint Írországban és Portugáliában, mindkettőnél 1,3 százalékos.

Éves összevetésben a legnagyobb mértékű csökkenést Spanyolországban mérték: tavaly novemberben a kiskereskedelmi forgalom 9,6 százalékkal csökkent. Szlovéniában 6,1 százalékkal, Bulgáriában és Portugáliában pedig 5,2 százalékkal csökkent a forgalom. Lettországban tavaly novemberben 8,7 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom volumene 2011 novemberéhez képest, míg Belgiumban 4,5 százalékos, Észtországban pedig 4,3 százalékos volt a növekedés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen erős processzor kerül az LG 2021-es telefonjaiba?

Milyen erős processzor kerül az LG 2021-es telefonjaiba?

Brüsszel szerint az új menekültügyi szabályozás is uniós jogba ütközik

Brüsszel szerint az új menekültügyi szabályozás is uniós jogba ütközik

Sok autós rosszul járhat a kgfb-díjak felülvizsgálatával

Sok autós rosszul járhat a kgfb-díjak felülvizsgálatával