szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói posztját Szarka Zsolt veszi át, az igazgatóság elnöke pedig Polacsek Csaba, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. társasági portfoliókért felelős főigazgatója lesz - közölte az MNV döntését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kedden.

A Magyar Posta Zrt. irányítását vezérigazgatóként Szarka Zsolt veszi át. Polacsek Csaba, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. társasági portfoliókért felelős főigazgatója elnökletével több új taggal működik tovább a vállalat Igazgatósága is.

Azt már január közepén közölte a vagyonkezelő, hogy Geszti László vezérigazgató távozik a Magyar Posta éléről. Mellette a társaság Igazgatóságának elnöke, Horváth Gergely Domonkos is távozott a vállalat menedzsmentjéből. Utódlásukról 2013. január 28-án döntött a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. Igazgatósága. A vezérigazgatói feladatokat az elmúlt hetekben megbízottként ellátó Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettesi poszton, az Igazgatóság tagjaként dolgozik tovább a cégvezetésben.
 
Szarka Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a versenyszférából érkezik, mostanáig több jelentős hazai pénzintézet (egyebek mellett a CIB, az FHB és az OTP) felsővezetője és tanácsadója volt.

A vezérigazgató munkáját újonnan megválasztott igazgatósági tagok segítik. Polacsek Csaba, az Igazgatóság elnöke mellett a testület tagja lett a bankszektorból érkező Szauer Tamás, Bulyáki Iván, a Ringier kiadó terjesztési igazgatója (korábban a Posta hírlap üzletágának vezetője) és Lontai Dániel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri kabinetjének delegáltja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének