szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eurót délután 292,50 forint közelében jegyezték - pont ugyanennyi volt a délelőtt folyamán is.

Az euró árfolyama előző nap este még 295 forint fölött volt. A magyar fizetőeszköz azután kezdett el erősödni, hogy szerda este megjelent Matolcsy György interjúja a Wall Street Journalben. A nemzetgazdasági miniszter a lapnak hangsúlyozta: a Magyar Nemzeti Banknak van manőverezési lehetősége a gazdasági növekedés ösztönzésére, de rendkívül óvatosan kell lépnie, tekintve az ország nagy devizaadósságát és a pénzpiacok bizonytalan állapotát. Kereskedők szerint a miniszter szavai megnyugtatták a piacot, és a pozitív hangulat várhatóan a következő időszakban is kitart.

Az eurót csütörtök délután fél ötkor 292,38 forinton jegyezték.

A többi devizával szemben is erősödött a forint. A dollár 215,41 forintot ért csütörtökön délután a reggeli 216,73 és a szerda esti 217,51 forinttal szemben. A svájci frank jegyzése 236,33 forintra csökkent a reggeli 238,45 és az előző esti 238,85 forintról. A japán jen 2,3634 forintot ért csütörtök délután a szerda esti 2,3832 után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg