szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 50 milliárd forint értékben adott el 3, 5 és 10 éves futamidejű államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ, az ötéves kötvényből a tervezettnél 5 milliárddal többet értékesített.

Az ÁKK a 16/D jelű 3 éves kötvényből a megszokott 20 milliárd forintot vitte aukcióra, és ennyit is értékesített, a benyújtott ajánlatok összege 43,47 milliárd forint volt. Az aukciós hozam az előző, január 24-i aukcióhoz képest 15 bázisponttal 5,46 százalékra csökkent, és 4 bázisponttal lett alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál. Az előző aukción közel két és félszeres túljegyzésre megemelt, 25 milliárd forintos összegben értékesítette a 3 éves papírt az ÁKK. 

A 18/A jelű 5 éves kötvényből a megszokott 15 milliárd forint volt most is a meghirdetett összeg, és a 44,728 milliárd forintnyi jegyzést követően az értékesítést 20 milliárd forintra emelte az ÁKK. A kötvény az előzőnél 9 bázisponttal magasabb, 5,99 százalékos átlaghozamon kelt el, ez megegyezik a szerdai másodpiaci referenciahozammal. Az előző aukción az ÁKK a meghirdetett 15 milliárd forintnyi 5 éves állampapírt adott el. 

A 23/A jelű 10 éves kötvényből a megszokott 10 milliárd forintot hirdette meg az ÁKK, és ennyit is adott el, míg az előző aukción 4 milliárd forinttal 14 milliárdra emelte az értékesítést. Erre a papírra 18,04 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók. Az aukciós átlaghozam 6,44 százalék lett, 18 bázisponttal magasabb az előzőnél, de 2 bázisponttal alacsonyabb a másodpiaci referenciahozamnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak a Fordokat szerette egy Budapesten elkapott autótolvaj

Csak a Fordokat szerette egy Budapesten elkapott autótolvaj

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult