szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idén január végére a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1043,5 milliárd forintra emelkedett - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Tavaly 512,7 milliárd forint volt a lakossági állampapírok teljes évi növekménye, 2013 januárjában pedig újabb 58,1 milliárd forinttal nőtt az állomány. Az ÁKK adataiból az is kiderül, hogy a legnépszerűbb papír a Kamatozó Kincstárjegy. 

Az idén januárban a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 47,8 milliárd forinttal emelkedett, az elmúlt 13 hónapban pedig 402,2 milliárd forint volt a növekmény.

Kedveltek az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények is, amelyek nettó növekménye 4,1 milliárd forint volt januárban, miközben a hónap végén 32,4 milliárd forint lejárat volt a kötvényből. Eszerint a bruttó eladás 36,5 milliárdot tett ki ebből a papírból egy hónap alatt. A tavalyi értékesítésekkel együtt 94,1 milliárd forinttal nőtt a Prémium Magyar Államkötvények állománya január végéig.

Az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 5,1 milliárd forinttal nőtt januárban, 13 hónap alatt pedig 63,1 milliárd forinttal emelkedett. 

A Féléves Kincstárjegy állománya 1,1 milliárd forinttal emelkedett 2013 első hónapjában, 2012. év eleje óta pedig 63,1 milliárd forinttal nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Az oktatási ombudsman szerint jogsértő, hogy az SZFE hallgatóit a tanév felfüggesztésével fenyegetik

Az oktatási ombudsman szerint jogsértő, hogy az SZFE hallgatóit a tanév felfüggesztésével fenyegetik

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját