szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Az ország hitelképességét biztosítani akaró felelős kormánynak kevés mutatóra van kizárólagos hatása, de a hiány és az államadósság ezek között van, ezért is tartom ezt eredménynek - mondta Csaba László közgazdász a HVG-nek adott interjúban.

Csaba László szerint az viszont kétségtelen, hogy a célt a kormány túlnyomórészt egyszeri, rögtönzött intézkedésekkel érte el, ezért gond van az egész stabilizálási folyamat fenntarthatóságával is, amit csak a tartós növekedés szilárdíthatna meg. De sajnos nem ebbe az irányba mennek a dolgok.

©

"A kabinet kényszerhelyzetből kényszerhelyzetbe vergődik, egy problémát megold, kettőt teremt. Van, aki ebben utólag lát némi koherenciát – mint Kornai János –, én nem látok benne semmit. Nem igaz, hogy őrültség, de van benne rendszer, mert szerintem az utóbbi hiányzik" - tette hozzá.

Egy normális ország nem fordul az IMF-hez – állítja Csaba László közgazdász, egyetemi tanár a HVG e heti számában megjelenő interjúban. Szerinte a kormány pánikreakcióként fordult három évvel 2008 után ismét hitelért az IMF-hez, hozzátéve: „szorongtam én is, amikor a pénzváltók tarifáját láttam, emlékszem, 323 forint 40 fillérbe került egy euró”.

Arról, hogy miniszterelnöki tanácsadóként hogyan dolgozik, Csaba László azt mondja: „Igyekszem a döntéshozók iránti empátiával megfogalmazni a kritikámat. Ami nem könnyű, ha a felsőoktatástól elvett tízmilliárdokra gondolok”, majd hozzáteszi: „az előző Orbán-kormánnyal kritikusabb voltam, mert úgy látom, ma szűkebb a mozgástér”. 

A teljes interjút a HVG e heti számában olvashatják.

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ál-munkaközvetítők próbálnak pénzt kicsalni a Trenkwalder nevében

Ál-munkaközvetítők próbálnak pénzt kicsalni a Trenkwalder nevében

Doku360: Nem félek, inkább unom a halál előjátékának gondolatát

Doku360: Nem félek, inkább unom a halál előjátékának gondolatát

Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888

Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888