szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egészségügyi államtitkárság által előkészített jogszabálycsomagban a munka vagy nyugdíj szabály korhatárát az egészségügyi dolgozóknál 65 évre emelnék - írta a Népszabadság.

A lap szerdai számában megjelent becslések szerint a mintegy 6400 mentességi kérelem kétharmada így okafogyottá válik.

A lap információi szerint a rendelettervezetben több megoldást ajánlanak a nyugdíj alól mentesítettek javadalmazására. Az egyik lehetőség, hogy teljes kompenzációt kapjanak a nyugdíjuk helyett, a másik szerint annak hatvan százalékát kompenzálnák.

A harmadik megoldásban a nyugdíjpótlásra költhető összegről a kórházak és a menedzsment dönthetne. Így például megtehetnék, hogy a hálapénzes területen dolgozóknak egyáltalán nem adnának, viszont a hiányszakmákban a korábbi nyugdíj kétszeresét juttatnák a továbbdolgozóknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá