szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint 62,2 milliárd forinttal tartoznak a közintézmények – írta a Napi Gazdaság. Az Emminél halmozódott fel a tartozás legnagyobb része.

Csökkent janurában a közintézmények lejárt tartozása. Jelenleg 62,2 milliárd forint, ami jóval kedvezőbb, mint a tavaly novemberi 74,1 milliárd forint. Ugyanakkor egy év alatt bő 12 milliárddal nőtt a számlaállomány, és 49,8 milliárd forint lejárt tartozásról adott számot az államkincstár – adta hírül kedden a Napi Gazdaság.

A 60 napon túl lejárt tartozások összege 21,7 milliárd forint, a minősített adós intézmények száma 83-ról 66-ra csökkent az előző hónaphoz képest.

A tartozás több mint 80 százaléka az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) fejezetnél gyűlt fel, nagy része – 45 milliárd forint – államháztartáson kívüli szerv felé áll fenn.

A gyógyító, megelőző ellátást végző intézmények tartozása 30,5 milliárd, az egyetemek, főiskolák pedig 15,2 milliárd forintos tartozást halmoztak fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje