szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Holnap délután háromig lehet visszavinni a forgalomból bevont egy és kétforintos érméket a jegybank lakossági pénztárába. Ezután már nem lesz lehetőség az említett érmék visszaváltására.

Az 1 és 2 forintos érméket február 28-ig lehet átváltani a Magyar Nemzeti Bank budapesti lakossági pénztárában. Az átváltás díjmentes. A pénztár az MNB épületében, az V. kerület Kiss Ernő utca 1. szám alatt van.

A jegybank mellett egyes kereskedelmi bankokban és a posta kijelölt budapesti és vidéki fiókjaiban is van mód az 1 és 2 forintos érmék beváltására. De arról, hogy náluk mi a végső határidő (még február 28-án is lehetséges vagy már korábban bezárnak), és hogy mely helyszínekről van szó, azt náluk kell megérdeklődni. Az 1 és 2 forintosokat öt évvel ezelőtt, 2008. március elsején vonták ki a forgalomból. 

A pénzcentrum.hu értesülése szerint az elmúlt hetekben jelentősen megugrott a visszaváltott 1 és 2 forintosok száma. 2013-ban címletenként 3,5 millió darab érme került vissza a MNB- hoz, amíg a korábbi években ez a szám havonta mindössze 100-200 ezer volt. A bevont érmék alapanyagát a jegybank érékesíti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az örökifjú séf – recept

Az örökifjú séf – recept

Már 1,2 milliárd forintot szórt el a kormány vallási könnyűzenére

Már 1,2 milliárd forintot szórt el a kormány vallási könnyűzenére

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Jövőre „nyílhatnak meg” az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői