szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány április közepéig hosszabbítaná meg a pénteken lejáró kilakoltatási moratóriumot - értesült a TV2 esti hírműsora, a Tények.

Ahogy a TV2 csütörtök esti hírműsorában elhangzott: az erről szóló törvénymódosítás várhatóan hétfőn kerül a parlament elé. Tavaly december 1-jén lépett életbe újra a lakáshiteleseket, illetve a közműtartozást felhalmozókat érintő téli kilakoltatási moratórium, aminek értelmében bizonyos esetek kivételével lakóingatlant március 1-jéig tilos kiüríttetni. 

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa február 14-én azt javasolta, hogy 45 nappal hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot, és ez a határidő, a tárgyalások menetétől függően, közös szándékkal további 45 nappal hosszabbítható legyen. 

A pénzügyi jogok biztosa többoldalú tárgyalássorozatot kezdeményezett a devizahitelesek problémájának rendezéséről, ennek első fordulóját szerdán tartották meg a kormány, a Magyar Bankszövetség és a devizahiteleseket képviselő szakértők részvételével.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!