szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tovább nőhetett februárban az MNB devizatartaléka, így a januári 34,4 milliárd euróról 35,5-36 milliárd euróra emelkedett.

Úgy tűnik, hogy a sikeres dollárkötvény-kibocsátás miatt 1-1,5 milliárd euróval nőhetett februárban a jegybank devizatartaléka, amelynek lehetséges felhasználásáról élénk vita zajlik – írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

A lap írása szerint várhatóan tovább nőtt februárban az MNB devizatartaléka, így a januári 34,4 milliárd euróról 35,5-36 milliárd euróra emelkedett.

Ez elsősorban a sikeres dollárkötvény-kibocsátásnak köszönhető, amely euróban számolva 2,5 milliárdot tett ki, miközben az Európai Uniótól származó transzferek tovább növelték a hazai tartalékot – számol be a Magyar Nemzet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!