szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megvonta Olaszországtól az elsőrendű "A" kategóriás államadós-besorolást pénteken a Fitch Ratings, az olaszországi parlamenti választások után előállt bizonytalan helyzettel indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette, hogy az eddigi "A mínusz"-ról egy fokkal "BBB plusz"-ra rontotta a hosszú futamú olasz hazai és külső törlesztéskockázati besorolást, emellett az új osztályzaton is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

A "BBB" osztályzati sáv továbbra is befektetési ajánlású kategória, de az "A" besorolási szintnél nagyobb adóskockázatra figyelmezteti a befektetőket.

A Fitch a leminősítéshez fűzött elemzésben kiemelte, hogy a február végi olasz parlamenti választások után valószínűtlen egy stabil kormány megalakítása a következő hetekben.

A hitelminősítő szerint a megnövekedett politikai bizonytalanság és a további szerkezeti reformoknak nem kedvező háttér újabb sokkhatással ér fel az egyébként is mély recesszióban lévő olasz gazdaságban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Felfüggesztette Jeremy Corbyn tagságát a brit Munkáspárt

Felfüggesztette Jeremy Corbyn tagságát a brit Munkáspárt