szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Horvátország 1,5 milliárd dollár értékben bocsátott ki 10 éves lejáratú kötvényt 5,625 százalékos hozammal kedden.

A hozam meghaladja a Horvátország által gyakorlatilag pont két éve kibocsátott, 2021-ben lejáró, ugyancsak tízéves dollárkötvényének 5,14 százalékos szintjét.  

A kedden értékesített tízéves futamidejű adósságpapír hozama 317,2 bázisponttal haladja meg az azonos lejáratú amerikai kötvényét. A kibocsátásban a Deutsche Bank AG, a JPMorgan, a Bank of America Merrill Lynch és a Goldman Sachs segédkezett. 

Horvátország hosszú futamú adóskockázati osztályzatát bóvli szinten tartja nyilván a Moody's (Ba1) és a Standard and Poor's (BB plusz) és csupán egy fokkal a bóvli szint fölött a Fitch Ratings (BBB mínusz).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!