szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Bank épületében lezajlott az első egyeztetés a jegybank vezetése és az első körben meghívott nyolc magyarországi nagybank vezetője között az MNB Növekedési Hitel Programjáról – közölte a jegybank.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresek lesznek az MNB és a nagybankok vezetői részvételével folyó üzleti reggelik – olvasható az MNB közleményében.

Az ülésen a jegybank megfogalmazása szerint a pénzintézetek üdvözölték az együttműködést és a program meghirdetését. A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy a program még kidolgozásra váró részleteit együtt alakítják ki rendszeres egyeztetés keretein belül.

A jegybanki egyeztetésre első fordulójára meghívott pénzintézeti vezetők a magyarországi bankrendszer vezető szereplői voltak. Ott volt Csányi Sándor, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank Zrt elnök-vezérigazgatója, Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója és Rik Scheerlinck, a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. vezérigazgatója.

Részt vett még a reggelin Spéder Zoltán, az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke, Surányi György, a CIB Bank Zrt. igazgatóságának elnöke, Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese, Wiedner Heinz, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója, és Zolnai György, a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

A Magyar Nemzeti Bank folytatni kívánja az egyeztetést a Növekedési Hitel Programról, a továbbiakban konzultációra kerül sor a szakosított pénzintézetekkel és a takarékszövetkezetekkel is – tették hozzá.

A reggeli előtt a Napi Gazdaság még azt írta, az egyes bankoknál nem az operatív vezető kapta az invitálást, illetve a személyekhez kötődő kapcsolat volt a meghívás alapja, ami a lap szerint alátámasztotta azt is, miért maradhatott ki a meghívotti körből az Erste és az MKB képviselője.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!