szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár az állami mobilcég indulását tavaly szeptemberben elkaszálták, ezt a döntést idén februárban a Kúria is jóváhagyta, a cég 2012-ben 316,4 millió forintot, 2013-ban pedig 51,6 milliót fizetett ki szerződéses partnereinek. Ezek között egy offshore cég és egy volt fideszes ORTT-elnök vállalkozása is megtalálható.

Bár az állami mobilcég indulását tavaly szeptemberben elkaszálták, ezt a döntést idén februárban a Kúria is jóváhagyta, a cég 2012-ben 316,4 millió forintot, 2013-ban pedig 51,6 milliót fizetett ki szerződéses partnereinek – írja az atlatszo.hu blogja. A cég vezetésének tagjai eközben a többi állami vállalatnál bevett gyakorlat szerint kapják fizetésüket: Kovács Zsolt vezérigazgató havi alapbére például 2 millió forint, és emellé 80 százalék prémiumra is jogosult.

Az MPVI Zrt. tavaly tíz cégnek 316,4 millió forintot fizetett ki, idén egynek, a Regus "Kálmán" Kft.-nek 2013.01.01 – 2014.04.30 közötti időtartamra irodabérlésért 51,6 milliót. 2012-ben közel 111 milliót fizetett a PWC-nek üzleti modell elkészítésért és tanácsadásért, 37,5 milliót a BME Viking Nonprofit Zrt.-nek műszaki specifikációért, 32 milliót a TÜV Reinland Kft.-nek minőségbiztosítási feladatok ellátásáért, a Regus "Kálmán" Kft-nek 31,6 milliót irodabérleti szerződésre, a FlexiTon Kft.-nek 9,9 milliót digitális térképállományért, a KPMG-nek 12 milliót könyvvizsgálatért, a Publicis Reklámügynökségnek 12,3 milliót marketingszakmai tanácsadásra, a SysVol Informatikai Bt.-nek közel 11 milliót számítástechnikai eszközök beszerzésére és informatikai rendszer karbantartására. Ezen kívül 2012-ben az MPVI 36,3 millió forint értékben szerződött a B2B Solutions Kft.-vel Samsung telefonokra, notebookokra és kiegészítőkre; amit csak azért tartunk fontosnak kiemelni, mert a cég tulajdonosa Michna Gabriella magánszemély mellett a Lorson Finance Eszközkezelő Kft.-n keresztül a brit-virgin szigeteki Lorson Finance Limited, vagyis ismét egy offshore cég kapott magyar közpénzt.

A legérdekesebb tavalyi szerződés azonban egy júniusi: június elsejétől december 31-ig, hathavi időtartamra 22,3 millió forintra szerződött az MPVI az ürömi Körmendy Ékes és Lengyel Ügyvédi Irodával. Az utóbbi vezetéknév Lengyel Márkot rejti, akivel a Posta is szerződött jogi tanácsadásra csekély 40 millióért még a mobiltársaság megalapítása előtt. A páros másik tagja pedig Dr. Lissákné dr. Körmendy-Ékes Judit, aki az 1994-es választási kampány során a Fidesz szóvivője, majd a párt elnökének média- és PR-ügyekkel foglalkozó tanácsadója volt. 1996-ban ORTT-tagnak delegálta a párt, 2000 februárjában pedig ORRT-elnökké nevezték ki. 

A teljes bejegyzést itt olvashatják!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Okosvárost épít a Toyota a Fuji hegynél

Okosvárost épít a Toyota a Fuji hegynél

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander