szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Olcsóbb lehet június 1-jétől a lakossági PB-gáz tíz százalékkal a tavaly december 31-i árakhoz képest. Az erről szóló képviselői önálló indítványt pénteken nyújtotta be Németh Szilárd (Fidesz) az Országgyűlésnek.

Az indoklás szerint a törvényjavaslat célja, hogy a 10 százalékos rezsicsökkentés a lakossági tartályos és vezetékes PB-gáz, valamint a 11,5 kilogrammos gázpalack árában is megjelenjen. 

A földgázellátásról szóló törvény kiegészítésével a lakossági PB-gáz hatósági áras termékké válik. Az indítvány kiemeli: a hatósági ár tekinthető a legmagasabbnak, ettől eltérni lefelé lehet.

A jogszabály előírja a vezetékes PB-gázszolgáltatók, a PB-gázforgalmazók és a PB-gázkiskereskedők számára, hogy a gázt a tavaly december 31-ihez képest legalább 10 százalékkal csökkentett áron forgalmazzák június 1-jétől.

A törvényjavaslat szerint a PB-gázforgalmazók és a vezetékes PB-gázszolgáltatók a hatósági ár betartását felügyelő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak adatszolgáltatási kötelezettséggel tartoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak