szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alternatív lehetőségeket kínálnának azoknak a nehéz helyzetbe került devizahiteleseknek, akik már bérlőként laknak korábbi ingatlanukban, de a rezsit így sem tudják fizetni - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában, kedden.

A Nemzeti Eszközkezelő programjában a bajba került lakossági devizahiteleseknek az állam úgy segít, hogy megveszi a kényszerértékesítés alá került ingatlanokat, azokban a lakók bérlőként bennmaradhatnak, és az állam esélyt ad arra, hogy vissza is vásárolhassák - emlékeztetett Hegmanné Nemes Sára. 

Menet közben kiderült, hogy sok esetben nemcsak a devizahiteleket nem tudták fizetni a nehéz helyzetbe került tulajdonosok, hanem bérlőként a rezsit sem - tette hozzá. Nem kerülnének ki az eszközkezelő programjából azok a bérlők, akik vállalnák, hogy kisebb fenntartási költségű lakásba költöznek, ha a jelenlegi ingatlan rezsijét nem tudják fizetni. Adott esetben a lakásukat is visszavásárolhatják - hangsúlyozta az államtitkár.

Ha fél éven túl egyáltalán nem fizet rezsit a bérlő, akkor felajánlják neki azt, hogy kisebb, illetve alacsonyabb komfortfokozatú lakásba költözzön. Senki nem kerülhet az utcára, de a bérlőnek azt vállalnia kell, hogy minimum rezsiköltséget fizet a lakásért, ahol él - közölte Hegmanné Nemes Sára, hozzátéve, hogy jelenleg 305 olyan állami tulajdonú ingatlant vizsgálnak, amely alkalmas lehet erre a célra.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából