szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Áprilisban 427 millió euróval nőttek a nemzetközi tartalékok az előző havi 430 millió euró csökkenés után és 35,894 milliárd eurót tettek ki a múlt hónap végén - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank honlapján kedden megjelent legfrissebb adatokból.

A növekményhez hozzájárulhatott, hogy áprilisban nem volt sem IMF-hitel-törlesztési kötelezettség, sem kötvénylejárat. Májusban újabb 600 millió eurónál valamivel nagyobb IMF-hitel-részletfizetés lesz esedékes és lejár egy öt évvel ezelőtt kibocsátott 150 millió svájci frankos (130 millió euró) államkötvény. Az év első  két hónapjában több mint 2 milliárd euróval nőttek a devizatartalékok és április végén 2,013 milliárd euróval haladták meg a tavaly év végi és 727 millióval az egy évvel korábbi szintet. Dollárban a devizatartalékok 46,874 milliárdra rúgtak a múlt hónap végén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

December elejére javulhat a járványhelyzet Szerbiában

December elejére javulhat a járványhelyzet Szerbiában