szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az V. kerületi Hold utcai vásárcsarnokba költözött a Vidék Mustra termelői piac.

Rogán Antal (Fidesz-KDNP), Belváros-Lipótváros polgármestere pénteken a helyszínen arról beszélt: részben saját vidéki gyökerei miatt fontosnak tartja, hogy meglegyen a közös érdek a budapestiek és a vidéki termelők között. Szavai szerint a budapestiek örülnek annak, ha minőségi, közvetlenül a termelőtől érkező áruhoz juthatnak, a termelőknek pedig előnyös, ha közvetlenül tudják értékesíteni a termékeiket.

Felidézte, hogy a termelői piac eddig a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt működött, de a Kossuth téri építkezések miatt nem maradhatott ott, emellett bizonyos értelemben ki is nőtte magát. 

A kerületvezető elmondta, a Hold utcai piac közel van az eredeti helyszínhez, így a Vidék Mustra további vevőket vonz majd a régebben ott árusítókhoz is. Megjegyezte: az épületben voltak kihasználatlan kapacitások, így a csarnok felső részében kapott helyet a termelői piac.

Rogán Antal szólt arról is, hogy ezt egyfajta kezdőprojektnek tekintik, ha a Hold utcai csarnokban beválik, akkor más városokban vagy Budapest más vásárcsarnokaiban is megjelennek majd a termelők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!