szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fuvarozói érdekképviseletek kedvezően fogadták, hogy az állam garanciát biztosít az elektronikus útdíj fizetésével összefüggő kedvezményes forgóeszközhitel mellé.

Óriási eredmény, hogy a kormány elfogadta az érdekképviseletek javaslatát, a gazdaság szereplői ugyanis, különösen a fuvarozók, nem rendelkeznek az útdíj megfizetését lehetővé tevő forgóeszközzel – mondta Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke.

Az MKFE elnöke szerint a 2008-ban kezdődött válság óta a külföldi tulajdonú bankok forgóeszköz-finanaszírozása Magyarországon jelentősen visszaesett. Az állami garanciával felvehető kedvezményes forgóeszközhitel reális helyzetértékelésből eredő, nagyvonalú lépés, amely egyszerre szolgálja a vállalkozások és a kormány elektronikus útdíjjal kapcsolatos terveinek megvalósulását – tette hozzá Vereczkey Zoltán.

Dittel Gábor, a Magánfuvarozók Nemzetközi Ipartestülete (NIT Hungary) ügyvezető főtitkára felidézte, hogy a kormánnyal kötött megállapodás egyik pontja a kedvezményes forgóeszközhitel lehetőségének biztosítása, amely főleg a kis- és középvállalkozásoknak segítség.

A 8 milliárd forintot érintő állami garanciavállalásnak örülnek, de annak még jobban örülnének, ha ismertek lennének a forgóeszköz-hitelezési lehetőség részletei 13 nappal az elektronikus útdíjrendszer indulása előtt – tette hozzá a Dittel Gábor.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!