szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Javaslatokat tett a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke Lázár Jánosnak az állam elővásárlási jogával kapcsolatban – írja a PharmaOnline.

Nem tudott a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke az állam elővásárlási jogával kapcsolatos kormányzati tervekről – legalábbis ezt állította Hankó Zoltán a PharmaOnline-nak. Ugyanakkor mint mondta, nem tartja feltétlenül rossz ötletnek, de csak bizonyos garanciák elfogadása után.

Múlt csütörtökön a kormány egy olyan módosító javalsatot nyújtott be az egészségügyi salátatörvényhez, ami arról szól, ha a gyógyszerészek nem veszik meg a törvényben előírt tulajdonrészt, akkor az államnak elővásárlási joga van. A módosító megjelenése után többen a földmutyival, illetve a trafikmutyival hozták az intézkedést kapcsolatba.

Hankó Zoltán viszont azt állítja: a jelenlegi helyzet inkább alkalmas a „mutyira”, szerinte jó példa erre a szindikálás gyakorlata. A kamara elnöke péntek délután találkozott Lázár Jánossal, hogy tolmácsolja a kamarai tagok aggályait és javaslatait. Azt kérte, az állam elővásárlási joga csak a többségi gyógyszerészi tulajdonhányad elérésének jogszabályban rögzített időpontjáig, azaz 2016. december 31-ig álljon fenn, és az elővásárlással érintett állami tulajdonhányad értékesítésére nyitva álló határidő maximum három év legyen, méghozzá oly módon, hogy a gyógyszerész kezdeményezésére az értékesítés ennél korábbi időpontban is megvalósulhasson. Az állam tulajdonosi jogait gyakorló szerv csupán pénzügyi befektetőként legyen jelen, és a személyi jogos gyógyszerész önállósága ne csorbuljon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Így ünneplik a karácsonyt a Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjai

Így ünneplik a karácsonyt a Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjai

2008 óta nem volt ilyen nagymértékű erdőirtás Amazóniában

2008 óta nem volt ilyen nagymértékű erdőirtás Amazóniában