szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A meghirdetettnél több három hónapos lejáratú diszkont kincstárjegyet adott el keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), az egy héttel korábbi aukciónál kissé alacsonyabb átlagos hozamszint mellett.

Az ÁKK a tervezett 50 milliárd euró helyett 55 milliárd eurónyi három hónapos kincstárjegyet adott el, 109,68 milliárd eurónyi benyújtott ajánlat mellett.

Az aukción kialakult átlagos hozamszint 4,16 százalék volt, kevesebb a legutóbbi, július 2-i aukció 4,19 százalékos átlaghozamánál, ám több a hétfői, 4,13 százalékos másodpiaci referenciahozamnál. Az ÁKK honlapján vezetett aukciós statisztikák alapján a 4,16 százalékos átlaghozam történelmi mélypontot jelent.

Részben a jegybank kamatcsökkentési ciklusa hatására, immár április eleje óta 4,50 százalék alatt van a három hónapos kincstárjegyek átlagos aukciós hozama. 2012 januárjában még - 7 százalékos jegybanki alapkamat mellett - 8 százalékhoz közeli átlaghozamra is volt példa.

Az ÁKK heti rendszerességgel, kedden értékesít 3 hónapos diszkont kincstárjegyet, míg csütörtökönként felváltva, egyik héten 12 hónapos diszkont kincstárjegyet, a másik héten pedig államkötvényeket visz aukcióra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg a magyar halálozási adatok a legrosszabbak a világon?

Tényleg a magyar halálozási adatok a legrosszabbak a világon?

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök