szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új trafikosok hozzávetőleg 80 százaléka nyitotta meg dohányárudáját a július 1-jei határidőig, a többiek 15 napos haladékot kaptak a nyitásra - közölte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt., amely a Magyar Posta Zrt. segítségével ellenőrizte az új dohányüzleteket.

A Magyar Posta Zrt.-vel együttműködésben ellenőrizte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (ND), hogy a pályázatban vállalt és többletponttal értékelt július 1-jei nyitást hány új trafikos tudta betartani - írta közleményében a dohánytársaság.  

Az új rendszer elindulását követő első hét adatait már feldolgozták, és ez alapján az ND szerint "elmondható, hogy valamennyi koncesszió gyakorló és jogosult mindent megtett annak érdekében, hogy időben megnyissa a boltját". Az új trafikosok több mint 80 százaléka nyitotta meg a boltját a határidőig - egész pontosan a július 1-jéig terjedő nyitási dátumot vállaló 5297 jogosult közül 4530 vállalkozó tett így.

A nyitásra vonatkozó vállalásukat nem teljesítő trafikosokat az ND hivatalosan felszólítja, hogy 15 napon belül nyissák meg az üzletüket. "Természetesen a koncessziós szerződést megkötő valamennyi fél elsődleges érdeke, hogy minden Nemzeti Dohánybolt szabályszerűen megnyisson, ugyanakkor amennyiben a felszólításban megjelölt póthatáridő lejártáig ez nem történik meg, a koncesszióba adó jogosult a koncessziós jog visszavonására" - tette hozzá a társaság.

A dohánycég arról is beszámolt a közleményében, hogy a folyamatos ellátás érdekében ideiglenes ellátókat jelöl ki a dohánybolttal még nem rendelkező egyes kistelepüléseken. "Jelenleg 1150 hely kap a törvény szerinti kijelölés által lehetőséget a dohánytermék-kiskereskedelemi tevékenység folytatásához, mely az új, eredményes pályázat alapján megkötendő koncessziós szerződés aláírásáig gyakorolható" - írták.

"A ND Nonprofit Zrt. minden esetben fontosnak tartja, hogy a dohányboltokat üzemeltetők a fiatalkorúak védelmét szem előtt tartva, valamennyi működésre vonatkozó jogszabályi rendelkezésnek megfelelően, széleskörű termékpalettával tudja a dohánytermék kiskereskedelmet gyakorolni" - fogalmazott a közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van egy kiskapu a Facebook rendszerében, több politikus visszaél vele

Van egy kiskapu a Facebook rendszerében, több politikus visszaél vele

Radar360: Kedvezőtlen járványügyi előrejelzés itthon, a britek már kocsmázhatnak

Radar360: Kedvezőtlen járványügyi előrejelzés itthon, a britek már kocsmázhatnak

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?