szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mégsem lehet majd a fővárosi zsidónegyedben lévő nemzeti dohányboltokban éjjelente szeszes italt kapni, ha a hvg.hu cikke nyomán beterjesztett kormánypárti módosítót elfogadják.

A dohányboltoknak a szeszes ital árusítása során figyelembe kell venniük az önkormányzatok szeszes ital árusítására vonatkozó rendeleteit - lényegében így egyértelműsíti Bús Balázs országgyűlési képviselő, Óbuda polgármesterének (KDNP) az új dohánytörvényhez benyújtott módosító javaslata azt a helyzetet, melyre kedden a hvg.hu cikke mutatott rá.

©

Ebben azt írtuk, hogy a nemzeti dohányboltok meghekkelték több budapesti kerület éjszakai alkoholárusításra vonatkozó rendeletét: mint utánajártunk, a trafikok joghézagra hivatkozva árulnak alkoholt este tíz után az Erzsébetvárosban és a Terézvárosban is, ahol az önkormányzatok rendelettel tiltják más üzletek éjszakai ilyen irányú kereskedelmi tevékenységét.

A most benyújtott javaslat azt is szabályozza, hogy kinek kell érvényt szereznie a korlátozásnak. Eszerint az éjszakai alkoholkiadásra vonatkozó korlátozások betartását az önkormányzat jegyzőjének kell ellenőriznie. Indoklásként az szerepel, amire mi is felhívtuk a figyelmet: az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről nem egyértelműek a rendelkezések, és ameddig az önkormányzatok nem lépnek az ügyben, egyenlőtlen versenyhelyzet alakul ki a mezei non-stoposok és a trafikok között.

Előző cikkünkben Budapest hatodik és hetedik kerületének éjszakai szesztilalmáról beszéltünk, de a főváros más kerületeiben, így például Zuglóban és Óbudán is érvényben van hasonló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2