szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a bankszámla-költségtérítési rekorder. Másfélszeresét fizetik a tavalyi összegnek.

©

Bővült a bankszámla-költségtérítési lista, és ez alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a rekorder: ez a tárca térítette meg dolgozóinak a legnagyobb összegben a bankolás költségeit – adta hírül a Blikk kedden. 2013-ban a tárca tisztviselői átlagosan nettó ötvenezer (kb. bruttó 76 ezer) forintos költségtérítésben részesültek. Ez az összeg közel másfélszerese a tavalyi, bankszámlacélú költségtérítésnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a minisztériumok némelyike több tízezer forinttal támogatja dolgozói bankszámlaköltségeit, mert a törvény értelmében az alkalmazottra nem róhat pluszterhet, hogy fizetése bankszámlára érkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!