szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ősszel több mint felével dobja meg az eddigi bankolási költségeinket a tranzakciós illeték újabb emelése.

A tranzakciós illeték a nem magas jövedelműek körében átlagosan 62 százalékos díjemelést hoz a bankszámláikon az azenpenzem.hu számításai szerint. Pedig maga az új adó 40 százalékkal dobta volna meg a költségeket. Az eltérés a bankok akcióival magyarázható.

A tranzakciós illeték bevezetése előtt netes ügyintézéssel, saját automatánál történt készpénzfelvétellel még viszonylag olcsón lehetett pénzügyeket intézni. Ez a recept év eleje óta nem működik, a tranzakciós illeték bevezetése megdrágította a készpénzfelvételt, az utalást, és csak a kártyás vásárlásokat lehetett némelyik banknál az adó nélkül megúszni.

A legtöbb magyarnak októbertől, de sokaknak már szeptembertől a bankolás még drágább lesz, a tranzakciós illeték megemelése miatt. A tavalyi árakhoz képest a legjobban éppen a saját bankjegykiadó használata drágul meg. Rosszabbul járnak azok is, akik online intézik pénzügyeiket. A korszerűbb számlahasználók előnyének csökkenését mutatja az is, hogy míg korábban a legdrágább és a legolcsóbb bankszámlák között hatvanszoros különbség is akadt, őszre ennek inkább csak a feléről beszélhetünk – írja az azenpenzem.hu. Persze ez átlagos adat, és az is csak a „mezei” ügyfelek körében (az októbertől érvényes új díjakat itt kalkulálhatja).

További részletek az azenpenzem.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!