szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom Nyrt. 12,2 milliárd forint nettó eredményt ért el 2013 második negyedévében, 14,3 százalékkal többet az egy évvel korábbi 10,7 milliárd forintnál, ami a pénzügyi költségek mérséklődésének és az alacsonyabb értékcsökkenési leírásnak köszönhető.

A társaság csütörtökön közzétett, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentése szerint az árbevétel a második negyedévben 156,9 milliárd forint volt, ami 7,9 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A portfolio.hu által megkérdezett elemzők 11,53 milliárd forint nettó profitot és 151,05 milliárd forint árbevételt vártak. Az első félévben a nettó profit 13,9 milliárd forintot tett ki, 41,3 százalékkal csökkent, a bevételek pedig 7,3 százalékkal emelkedve 313,52 milliárd forintot értek el.

A társaság a teljes évre vonatkozóan arra számít, hogy teljes éves bevétele korábbi stabil célkitűzésükkel szemben emelkedni fog, s megerősítette, hogy továbbra is az EBITDA 9-12 százalékos csökkenésével és a beruházások 5 százalékos csökkenésével számol (a spektrum akvizícióra fordított összegek nélkül) a menedzsment.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!