szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nem készített a takarékszövetkezeti rendszer átalakítását célzó alapszabály törvényességét kifogásoló „hibalistát”, és határozottan visszautasítja az ezzel kapcsolatos valótlan sajtóállításokat – közölte a hatóság pénteken.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az elmúlt napokban egyes sajtóorgánumokból értesült arról, hogy megvizsgálta a takarékszövetkezeti rendszer korszerűsítését szolgáló alapszabály törvényességét, és „25 oldalas dokumentumban sorolta volna fel kifogásait a jogalkotó számára”.

A PSZÁF közleményében hangsúlyozza: ezen állítások, amelyek forrása ismeretlen, minden valóságalapot nélkülöznek, és ezt a hatóság az elmúlt napokban több, az ügy kapcsán érintett médium sajtómunkatársaival közvetlenül is közölte.

A Népszava augusztus 7-én közölte saját értesüléseként, hogy a PSZÁF 25 oldalas dokumentumban kifogásolta a takarékszövetkezetekre ráerőszakolandó közös alapszabálytervezetet. A lap szerint a 25 oldalas dokumentumban rengeteg hibára, illetve a banktörvénybe ütköző pontra hívta fel a figyelmet a PSZÁF. Binder István, a PSZÁF szóvivője a Népszava szerint akkor úgy fogalmazott: "jelenleg államigazgatási egyeztetések folynak az integrációs törvény egyéb jogszabályokkal való harmonizációjának megteremtése érdekében. Az egyeztetésekbe szakértőként a PSZÁF-ot is bevonták, amely így a téma kapcsán természetesen szakmai véleményt nyilvánít." 

A PSZÁF közleményében kitér arra is, hogy július elején közleményben már tudatta: az Országgyűlés által elfogadott, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény mind a szövetkezeti hitelintézetek betétesei, mind azok tulajdonosai számára a jelenleginél biztonságosabb és versenyképesebb szövetkezeti integrációs rendszer létrejöttét szolgálja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Judit azt ígéri, visszafizeti a csokot, ha nem költöznek falura

Varga Judit azt ígéri, visszafizeti a csokot, ha nem költöznek falura

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását

A Szijjártót jachtoztató Szíjj László 8,6 milliárdos tendert nyert

A Szijjártót jachtoztató Szíjj László 8,6 milliárdos tendert nyert