szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyszeri repülési engedéllyel érkezett hazánkba a Sólyom Airways lízingelt Boeing–737 repülőgépe. Bár Álmos vezér megérkezett Magyarországra augusztus 18-án, ahogyan azt Vágó József, a Sólyom Airways Kft. ügyvezetője ígérte, hat órával később visszarepült az angliai Bournemouth-ba.

Egyszeri repülési engedéllyel érkezett hazánkba a Sólyom Airways lízingelt Boeing–737 repülőgépe. Bár Álmos vezér megérkezett Magyarországra augusztus 18-án, ahogyan azt Vágó József, a Sólyom Airways Kft. ügyvezetője ígérte, hat órával később visszarepült Bournemouthba – írja a nol.hu. A vezérigazgató közlése szerint alkatrészekért ment, de a fotók tanúsága szerint azóta is angliai városban van a gép.

A lap kérdésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság megerősítette, hogy magyar lajstromba vették a repülőt, amely HA-SHA regisztráció alatt repülhetne, ám a hatóság tájékoztatása szerint a folyamatos működéshez szükséges "standard légialkalmassági bizonyítványát" még nem állították ki. Független szakértők szerint műszaki okok lehetnek a háttérben, vagyis igaz Vágó állítása, hogy a gép alkatrészekért mehetett vissza Angliába. De az is könnyen lehet, hogy olyan alkatrészekért ment vissza Angliába, amelyeket még bele kell építeni a repülőgépbe.

A légialkalmasságit a lajstromba vételhez szükséges kérelemmel együtt szokták megkérni, így is szokta megadni a hatóság, ha minden rendben. A légialkalmasság elcsúszhat jogi és adminisztratív okok miatt. Jogi ok lehet egy vita a lízingcéggel, de ez esetben aligha teljesültek volna a lajstromba vétel feltételei. Adminisztratív lehet bármi más gond a papírokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat