szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP fogyasztóvédelmi-, versenyhivatali- és hírközlési vizsgálatot követel az online pénztárgépek forgalmazásának körülményei miatt - írta Józsa István és Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő csütörtökiközleményükben.

Az ellenzéki politikusok felháborítónak és megengedhetetlennek nevezik, hogy a "kormány a kiskereskedők és vendéglátósok százezreitől veszi el azt a pénzt, amiből néhány kiszemelt társaságnak hosszú éveken keresztül garantáltan milliárdokat juttat".

Az MSZP ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetőjétől annak megállapítását kéri, hogy az online pénztárgépek forgalmazásában érintett vállalkozások tevékenysége megfelel-e a tisztességes piaci magatartás törvényben rögzített követelményeinek és nem korlátozták-e jogellenes módon a piaci versenyt.

A szocialista politikusok a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatóját emellett arra kérik, vizsgálja meg, megfelel-e a fogyasztóvédelem törvényi követelményeinek, hogy egyes pénztárgép-forgalmazók olyan pénztárgépeket is eladásra kínálnak, amelyekre nincs érvényes forgalmazási engedélyük.

"Vizsgálatot követelünk továbbá Karas Monikától, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökétől arra vonatkozólag, megengedhető-e a hírközlési piacon, hogy a szolgáltatóváltás lehetősége gyakorlatilag kizárt az online pénztárgépek esetében" - fogalmaz Józsa István és Tóth Csaba, akik szerint a kiskereskedők hétfőig úgy kötelesek megrendelni az új pénztárgépeket, hogy jelenleg nem ismert, pontosan mekkora havi költséget jelent annak mobil-előfizetési díja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!