szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Versenyhivatali eljárást indítottak a Magyar Gyógyszerészi Kamara valamint és a Galenus Kft. ellen, mert a gyanú szerint megsértették a megtévesztő reklám tilalmát – olvasható a Gazdasági Versenyhivatal oldalán.

A GVH 2013. május 24-én indított versenyfelügyeleti eljárást a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Galenus Kft. ellen, mert a kamarai tagoknak tavaly októberben olyan levelet küldtek, amely azt a benyomást kelti, hogy a Galenus Kft. kizárólag a kamara tulajdonában van. A cégnyilvántartás adatai szerint két magánszemély is jelentősebb részesedéssel rendelkezik a társaságban.  

A hivatkozott ajánlás azt a benyomást keltheti, hogy a Patika Magazin című lapra történő előfizetés lehetőséget teremt a gyógyszertári gondozásra szánt kormányzati kompenzáció lehívására – tették hozzá.

A Galenus Kft. emellett olyan állításokat fogalmazott meg a "Médiaajánlat 2012" című dokumentumban, melyek alapján a Patika Magazin potenciális hirdetői arra a következtetésre juthatnak, hogy a kiadvány az egyik legnagyobb nyomtatott példányszámú és elérésű, valamint a fogyasztók számára ingyenes patikai újság.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul – jelezte a hivatal.

Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely kétszer, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!