szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány forintárfolyam-gyengítési szándékai miatt érdemes inkább euróban megtakarítani. A forintbetétek kamatai egyre alacsonyabbak, a feltehetően gyengülő forint miatt megérheti kihasználni egyes bankok olcsó devizaszámla-nyitási akcióit. Különösen azoknak, akik külföldi utazásra vagy bevásárlásra gyűjtenek – írja Az én pénzem pénzügyi portál.

Amilyen alacsonyak a forintkamatok, úgy már az ugyancsak mélyponton lévő devizakamatok sem tűnnek annyira siralmasnak. Bár az 1-2 százalékos ajánlat már kiemelkedőnek számít (ami azért átlagosan 2 százalékponttal kevesebb, mint a forintkamatok), de a forint – a kormány által is gerjesztett – gyengülése már szépen hozhat a befektetőknek. Ezt az árfolyamnyereséget pedig – legalábbis eddig – nem sújtja semmilyen adó, míg a kamatokat adók is terhelik – írja Az én pénzem pénzügyi portál.

Hogy kiknek éri meg? Elsősorban azoknak, akik utazásra – téli síelésre, jövő évi nyaralásra – spórolnak, és le akarják védeni magukat a várható forintgyengüléssel szemben. Több bank is kínál ingyenes devizaszámla-vezetést bizonyos számlacsomagjai mellé, és azenpenzem.hu több, a devizaszámla díjának elengedésével akciózó bankot is talált. Azoknak, akik visszaváltanák az eurójukat forintra, már érdemesebb óvatosaknak lenniük, a devizaváltásnál alkalmazott vételi és eladási árfolyam közötti marzs meglehetősen széles a bankoknál, így el kell szállnia az árfolyamnak ahhoz, hogy megérje forintra visszaváltani a pénzt.

Az én pénzem cikke számba veszi ezen kívül, hogy a lekötött betétek, a tartós befektetési számlák, valamint a látra szóló betétek között milyen banki ajánlatok vannak, és az olvasó a tervezett megtakarításaival saját maga is számolhat kalkulátorok segítségével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le