szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2022-ig meghosszabbították a mobilszolgáltatók 900 és 1800 megahertzes frekvenciák használatára szóló jogosultságát. Az NMHH és a három mobilszolgáltató által aláírt stratégiai megállapodás 100 milliárd forint bevételt jelent az államháztartásnak.

Az NMHH, a Vodafone, a Telekon és a Telenor 2022 áprilisáig a függőben, perben lévő és megoldásra váró, jelenleg használt frekvenciák kérdéseit megoldottnak tekintik – derült ki a Médiatanács és a három mobilcég közös, pénteki sajtótájékoztatóján.

Mátrai Gábor, az NMHH elnökhelyettese elmondta: egyetlen kérdés maradt nyitva, a 800 MHz kérdése, ezt még az idén koncesszióban meghirdetik.

A korábbi hatósági szerződések alapján a Telekom, a Telenor és a Vodafone frekcenciahasználati jogosultsága az 1800 MHz-es sávban jövő év októberéig élt volna, a 900 MHz-es sávot pedig a Vodafone 2014 októberéig, a Telenor és a Telekom 2016 májusáig használhatta volna.

Az aláírt megállapodások keretében az NMHH elnöke, Karas Monika és a szolgáltatók közös megegyezéssel meghosszabbították, egyben harmonizálták is ezen használati jogosultságoknak a lejáratát, így mind a három magyarországi mobilszolgáltató 900 és 1800 MHz-es ferekvenciahasználai jogosultságai 2022. április 7-ig, illetve 8-ig leszenk érvényben.

Kérdésünkre, hogy mindez azt jelenti-e, hogy az NMHH a 100 milliárd forintért lemond a negyedik mobilszolgáltató piacra engedéséről, Mátrai Gábor kategorikusan azt válaszolta: nem, a szabad sávokra az NMHH elképzelése szerint bármilyen új piaci szereplő pályázhat majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Olyan volt, mint egy influenza elleni oltás" – újabb önkéntes nyilatkozott a koronavírus-vakcináról

"Olyan volt, mint egy influenza elleni oltás" – újabb önkéntes nyilatkozott a koronavírus-vakcináról

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni