szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint egy múlt heti közbeszerzési eljárás azt bizonyítja, hogy súlyos összefonódások vannak a Fidesz és az MSZP között, és hogy a két párt gazdasági holdudvara ugyanazokból áll – jelentette ki kedden Szilágyi György.

A jobbikos politikus felidézte: a közbeszerzési értesítő múlt heti számából kiderül, hogy az önkormányzati társulás által a Kapos menti hulladékgazdálkodási program kivitelezésére és a terv felülvizsgálatra kiírt nyílt közbeszerzést 4,1 milliárd forintos ajánlattal a Geohidroterv Kft. által vezetett konzorcium nyerte, a Közgép Zrt. irányította konzorcium előtt. A nyertes konzorcium tagja a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft is.

Szilágyi György ismertette: a Geohidroterv Kft. székhelye Budapesten a Máriássy utca 7. szám alatt található, ahol a szocialista kormányok alatt "virágzó Wallis-birodalom is működik". Hozzátette: a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. egyik ügyvezető tulajdonosa pedig az a Tóth Csaba, aki az azóta felszámolt Bábolna Zrt. gazdasági igazgatója.

Szilágyi György emlékezetett arra is, hogy egy évvel ezelőtt a Közgép, a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. és a Geohidroterv Kft. közös konzorciummal nyertek egy 1,5 milliárdos hulladékkezelési közbeszerzést Mosonmagyaróvár térségében.

Kiemelte: a Közgép 2010 óta 130, a Geohidroterv pedig 11,5 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést.

A Jobbik szerint ezek a közbeszerzések azt bizonyítják, hogy a Fidesz és az MSZP a háttérben együttműködik egymással. Az ellenzéki párt szerint amíg a Fidesz és az MSZP ezt a rendszert tartják fent, addig a magyar emberek nem járhatnak jól. A Jobbik ugyanakkor kormányra kerülése esetén megszüntetné az "urambátyám" közbeszerzéseket és valóban a magyar kis- és középvállalkozásokat juttatná megrendelésekhez – ígérte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is