szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország dollárkötvény-kibocsátási szándékot jelentett be helyi idő szerint hétfőn az amerikai értékpapír-felügyeletnek (SEC) – jelentette a Reuters hírügynökség.

Az MTI kérdésére az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) megerősítette a regisztrációs kérelem benyújtását.

A kérelem szerint a tervezett kibocsátás összege legfeljebb ötmilliárd dollár, de az időpontját egyelőre nem lehet tudni.

A magyar állam 2013 februárjában 3,25 milliárd dollár névértékű öt- és tízéves kötvény sikeres kibocsátásával tért vissza a nemzetközi tőkepiacra.

Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára augusztusban elmondta a Heti Válasz című lapnak: azután, hogy Magyarország törlesztette a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben fennálló tartozását, ősszel újabb dollárkötvényt kell kibocsátania az Államadósságkezelő Központnak (ÁKK), hogy a jegybanki devizatartalékot visszaállítsa a korábbi szintre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!