szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Több mint 2,5 millió személynek van túlfizetése vagy tartozása az adóhatóság felé – írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában közölt adatok szerint a június végi nyilvántartásban mintegy 1,4 milliónyian szerepeltek azok között, akik a kötelezettségüknél többet fizettek be az adóhatóságnak.

A túlfizetés teljes összege mintegy 34,5 milliárd forint, vagyis személyenként nagyjából 25 ezer forint. A jelentős összegben azonban szerepet játszik az is, hogy sokan a jövőbeni kötelezettségük miatt fizettek be többet a hatóság szerint.

Az adóhatóságnak tartozó mintegy 1,2 millió magánszemély ugyanakkor – a júliusi adatok alapján – összesen 176 milliárd forint befizetését mulasztotta el összesen, a tartozásban az egy főre jutó átlag 150 ezer forint. Az adósok száma mintegy 6 ezerrel nőtt egy év alatt.

A tartozások behajtásában az adóhatóság alkalmazza az inkasszót és a munkabérből történő levonást, de élnek a vagyontárgyak lefoglalásával is. Az első fél évben például 13 ezer ingatlan foglaltak le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Marabu Féknyúz: Szakértői kormány

Marabu Féknyúz: Szakértői kormány

256 újabb áldozata van a járványnak, 5300 fölött az új fertőzöttek száma

256 újabb áldozata van a járványnak, 5300 fölött az új fertőzöttek száma